30 Temmuz 2010 Cuma

HAARP(High Frequency Active Auroral Research Program)

Geçtiğimiz günlerde Milliyet Gazetesi internet sitesinden Rusya'nın sıcaklıklarının çok arttığı,Rusların bunu Amerika'nın yaptığını düşündüğünü duyurmuştu.Bende bunu biraz araştırdım.Bu teknolojinin amacı aslında iyonosferin özelliklerini ortaya çıkarmak.Bu fikri ilk kez Nikola Tesla ortaya atmıştır.


HAARP Pentagon'un kontrolünde ABD ordusunun hizmetindedir.Alaska'daki merkezde yüksek frekansta radyo sinyali gönderebilecek 48 anten bulunmaktadır.Toplamda ise 180 anten bulunmakta.Ayrıca bu çalışmalarda kullanmak için bir radarında yapılması düşünülmektedir.Bu sistemin bir çok kötü yanı vardır.Örneği yazının başında söyledim.Bu sistem hedeflediği bir bölgeye küresel ısınma etkisi göstertiyor.Diğer kötü yanı ise merkeze yada antenlere yaklaşan uçaklar zarar görebilir.Bu yüzden bir sistem kurulmuştur.Eğer bir uçak yaklaşırsa tüm antenler çalışmayı durduruyor.

İyonosferin Radyo Dalgalarını Yansıtması
Bir radyo dalgası iyonosfere ulaştığında, elektromanyetik dalganın elektrik alan birleşeni iyonosferdeki elektronları radyo frekansı ile aynı frekansta titreşime zorlar. Titreşim enerjisi, elektronların yeniden düzenlenmesini veya elektronların orijinal radyo frekansını tekrar oluşturmasını sağlar. İyonosferin çarpışma frekansı radyo frekansından düşük ve elektron yoğunluğu yeterli ise tam yansıma gerçekleşir.
Eğer gönderilen radyo dalgasının frekansı iyonosferin plazma frekansından büyük ise elektronlar yeterince hızlı dönüt veremez ve sinyal geri yansımaz.Bu durum aşağıdaki şekilde formülize edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder